În sfârşit: Bursa de la Bucureşti anunţă că pe 9 iulie iHunt intră la tranzacţionare, prima listare de la cea a Purcari din februarie 2018

Autor: Tibi Oprea 05.07.2019

Bursa de la Bucureşti, operatorul pieţei de capital, anunţă că pe 9 iulie acţiunile iHunt, retailer online şi producător de telefoane mobile cu afaceri de 24,6 milioane lei în 2018, vor intra la tranzacţionare printr-o listare tehnică pe segmentul alternativ AeRO.

Compania va veni la tranzacţionare cu simbolul bursier HUNT. Listarea va fi intermediată de brokerul Goldring, care a mai adus la bursă şi compania specializată în dezvoltarea de software Life is Hard, precum şi primul intermediar în asigurare listat, Transilvania Broker.

Virgil Zahan, director general al Goldring, a declarat pentru Ziarul Financiar că în 30 de zile de la momentul listării va trebui îndeplinită ori condiţia unui freefloat de 10%, ori cea care priveşte minimum 30 de investitori.

ZF a scris încă din luna februarie că iHunt va realiza o listare prin vânzarea unui pachet de acţiuni cuprins între 10% şi 25%, banii atraşi în urma operaţiunii urmând a fi utilizaţi pentru dezvoltare iHunt ar putea veni la bursă cu o capitalizare de 38 mil. lei, în timp ce în scenariul pesimist ar putea aduce 17 mil. lei.