Burse - Fonduri mutuale

Iaciu va majora cu 8% preţul de preluare la Impact

Iaciu va majora cu 8% preţul de preluare la Impact

Autor: Stefan Musgociu

29.09.2013, 20:55 423

Omul de afaceri Gheorghe Iaciu va majora cu 8%, la 0,1735 lei/acţiune, preţul din oferta de preluare pe care a lansat-o joi la dezvoltatorul imobiliar Impact (IMP). Pentru tot pachetul de acţiuni vizat în această operaţiune ar putea plăti 21,2 milioane lei (4,7 mil. euro), faţă de 19,6 milioane de lei cât anunţase iniţial.

Oferta de preluare vizează un pachet de circa 62% din acţiunile Impact, diferenţa de 38% din titluri fiind deja în portofoliul lui Iaciu.

Omul de afaceri va ridica preţul din oferta de preluare după ce joi a cumpărat la bursă acţiuni Impact la un preţ de 0,1735 lei/titlu, cu 8,44% peste cotaţia propusă celorlalţi acţionari în operaţiunea de preluare. Potrivit regle­mentărilor pieţei de capital, investitorii care lansează ofertă de preluare, iar în timpul acesteia cum­pără direct din piaţă acţiuni la un preţ mai mare decât cel din ofertă, trebuie să ridice şi preţul din ofertă la un nivel cel puţin egal celui la care au achiziţionat titlurile la bursă.

Oferta de preluare lansată de Iaciu a început joi la un preţ de 0,16 lei/acţiune, însă cotaţia urmează să fie majorată având în vedere tranzacţia realizată joi de Iaciu. Oferta de preluare a fost anunţată luni, preţul fiind cu 8,5% sub ultima cotaţie de vineri a acţiu­nilor Impact la bursă, de 0,175 lei. În urma anunţării preţului din ofertă, acţiunile Im­pact au scăzut luni cu 3,9%, însă în urmă­toarele zile a revenit la 0,175 lei. Raportat la preţul la care Iaciu a cum­părat joi ac­ţiunile Impact, com­pania este evaluată la 34,3 milioane de lei (7,7 milioane  de euro).

Operaţiunea se derulează în perioada 26 septembrie - 16 octombrie şi este intermediată de casa de brokeraj Swiss Capital.

Vineri 27 septembrie, acţiunile Impact (IMP) au urcat cu 15%, limita maximă de variaţie admisă pentru majoritatea titlurilor de la BVB, şi au ajuns la preţul de 0,2012 lei.

Gheorghe Iaciu a intrat în acţionariatul Impact în luna martie, preluând chiar acţiunile lui Dan Ioan Popp, fondatorul companiei, care au fost executate silit de Banca Transilvania  în contul unei datorii neplătite şi garantate cu acţiuni. El are în plan să redreseze compania, însă pentru ca acest lucru să se întâmple are nevoie de capital.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO