Burse - Fonduri mutuale

Hotărâre definitivă: OMV Petrom va plăti o amendă de 500.000 de lei după un incident din urmă cu şapte ani din comuna Cobia, judeţul Dâmboviţa, soldat cu decesul unui copil. Familia victimei, daune morale de 40.000 de euro

Hotărâre definitivă: OMV Petrom va plăti o amendă de...

Autor: Eduard Ivanovici

30.06.2023, 16:12 5443

Curtea de Apel Ploieşti s-a pronunţat joi seară în dosarul în care OMV Petrom (SNP), unicul producător local de petrol şi gaze naturale, a fost trimisă în judecată. Acuzaţia priveşte incidentul ce a avut loc în comuna Cobia, judeţul Dâmboviţa în 2016 şi care a avut ca urmare decesul unui copil. Hotărârea este definitivă.

Hotărârea primei instanţe a fost comunicată prin raportul curent din data de 13 decembrie 2022, conform unui raport publicat vineri la Bursa de Valori Bucureşti.

„Societatea a fost găsită vinovată de ucidere din culpă şi a fost condamnată la plata unei amenzi penale în cuantum de 500.000 lei (200 zile amendă, echivalentul unei zile amendă fiind de 2.500 lei). În ceea ce priveşte latura civilă, societatea este obligată să plătească daune morale familiei victimei în valoare totală de 40.000 euro”, scriu reprezentanţii OMV Petrom în raport.

Instanţa de apel a dispus totodată înlăturarea pedepsei complementare aplicate de instanţa de fond privind suspendarea pe o perioadă de un an a activităţii sondelor petroliere de exploatare de pe raza judeţului Dâmboviţa, care, la data rămânerii definitive a hotărârii, nu ar fi avut un perimetru complet închis şi încuiat sau cărora le-ar fi lipsit grătarul beciului sondei. Instanţa de apel a menţinut în rest dispoziţiile sentinţei atacate.

„Menţionăm că, în prezent, nu există sonde în exploatare aparţinând OMV Petrom care să nu fie îngrădite sau cărora să le lipsească grătarul beciului sondei”, adaugă reprezentanţii companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO