Burse - Fonduri mutuale

Holdingul ROCA Industry a anunţat venituri de 208 mil. lei şi un profit net de 6,6 mil. lei la nivel consolidat în primele trei trimestre

Ionuţ Bindea, director general interimar şi preşedintele Consiliului de Administraţie al ROCA Industry.

Ionuţ Bindea, director general interimar şi preşedintele Consiliului de Administraţie al ROCA Industry.

Autor: Eduard Ivanovici

15.11.2022, 22:10 258

ROCA Industry, holding înfiinţat de ROCA Investments cu denumirea Holdingrock1 la Registrul Comerţului, listat anul acesta la Bursă, a anunţat venituri din exploatare la nivel consolidat în valoare de 208,2 milioane de lei în primele nouă luni ale anului.

Potrivit raportului financiar publicat la BVB, profitul net consolidat a fost de 6,6 milioane de lei, iar EBITDA a ajuns la 24,9 milioane, situându-se la un nivel de 12% din veniturile din exploatare. Profitul net consolidat este diminuat cu 6,7 milioane lei din impactul amortizării fondului comercial, licenţelor, mărcilor şi relaţiilor cu clienţii.

Companiile incluse în perimetrul de consolidare (fără Dial) au înregistrat creşteri ale cifrei de afaceri cuprinse între 16% şi 37% faţă de anul trecut. La finalul lunii septembrie 2022, Holdingul deţinea, direct sau indirect, participaţii în cinci companii direct productive (Bico, Sarcom, Terra, Eco Euro Doors, Dial) şi controla trei vehicule investiţionale: Colorock13, Doorsrock4 si Nativerock1 (SPV-uri/spaţii private virtuale).

Creşterea dobânzilor bancare coroborată cu o îndatorare mai mare, precum şi cheltuielile suplimentare cu amortizarea în urma investiţiilor realizate au generat un profit combinat (24,8 milioane de lei) mai mic cu 45% decât in T3/2021 pentru cele cinci companii, respectiv cu 39,6% mai mic dacă se iau in considerare SPV-urile şi compania holding. 

Pentru context, societatea spune că rezultatele combinate  redau imaginea indicatorilor combinaţi la nivelul grupului prin însumarea performanţei individuale a fiecărei filiale pe întreaga perioadă de raportare, indiferent de momentul achiziţionării sale şi fără a considera ponderea deţinerii ROCA Industry în capitalul social al fiecărei companii.

Obiectivul situaţiilor financiare combinate este de a prezenta informaţii financiare într-un format care sa permită comparabilitatea cu anul anterior, fără a fi afectate cifrele de procentul de deţinere şi data achiziţiei. Cu alte cuvinte, rezultatele combinate prezintă activitatea companiei în sine, fără influenţa evenimentelor corporative. În aceste rezultate nu se regăseşte impactul cheltuielilor de 6,7 milioane lei, menţionat mai sus.

„Planurile de dezvoltare la nivel de holding rămân în continuare concentrate pe trei piloni: realizarea de tranzacţii M&A, prin pătrunderea în cat mai multe sectoare din domeniul materialelor de construcţii, dezvoltarea prin tranzacţii M&A a companiilor din holding, prin achiziţionarea de competitori, precum şi dezvoltarea operaţională si organizaţională a companiilor din cadrul ROCA Industry, prin transformarea acestora din afaceri antreprenoriale în companii complete din punct de vedere al organizării interne, precum în cazurile BICO şi Sarcom”, spune Ionuţ Bindea, director general interimar şi preşedintele Consiliului de Administraţie al ROCA Industry.

Listate pe piaţa AeRO sub simbolul ROC1, acţiunile companiei au pierdut 23,2% în ultimele şase luni, pe tranzacţii de 5,5 milioane de lei. Holdingul are o valoare de piaţă de 148 de milioane de lei, conform BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO