Burse - Fonduri mutuale

Guvernul pregăteşte o lovitură pentru samsarii imobiliari: impozit uriaş pentru tranzacţiile speculative. La cât va ajunge

Guvernul pregăteşte o lovitură pentru samsarii...

Autor: Gândul

08.03.2013, 12:48 3673

Ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu, a anunţat pentru gândul că în legea restituirii proprietăţilor pe care Guvernul îşi va angaja răspunderea în Parlament se va stipula un impozit de peste 50% pentru tranzacţiile financiare speculative.

Potrivit ministrului, în Guvern şi USL se discută un impozit cuprins între 50 - 84% pentru taxarea celor care vor fi despăgubiţi după ce au cumpărat drepturi litigioase.

"Într-adevăr, drepturile litigioase, cumpărate şi revândute sau sumele cu care vor fi despăgubiţi cei care au câştigat de pe urma drepturilor litigioase vor fi impozitate, dar nu s-a luat o decizie finală politică şi guvernamentală. Se va aplica un impozit cuprins între 50 - 84% pentru că se consideră că procentul care rămâne la dispoziţie este destul de bun ca rată a profitului", a declarat pentru gândul Chiţoiu.

Citiţi articolul integral pe gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO