Burse - Fonduri mutuale

GoCab Software, operatorul platformei de servicii de comenzi taxi GoCab, a încheiat primele trei luni din 2023 cu încasări de peste 2 mil.lei pe segmentul de curse corporate şi estimează 13 milioane lei pentru întregul an

GoCab Software, operatorul platformei de servicii de...

Autor: Roxana Rosu

04.05.2023, 11:58 439

GoCab Software (simbol bursier CAB), operatorul platformei de servicii de comenzi taxi GoCab, a înregistrat în primele trei luni ale acestui an încasări de peste 2,11 milioane de lei pe segmentul de curse corporate şi estimează venituri de 13 milioane lei pentru întregul an.

Serviciu destinat companiilor care doresc să îşi transporte angajaţii cu taxiul a fost lansat în iulie 2022 şi deserveşte 67 de clienţi persoane juridice, din domenii precum HoReCa, ospitalitate, IT, din industria farmaceutică, dar şi companii active în outsourcing, servicii, retail, industrie, energie.

Conform datelor companiei, valoarea curselor corporate se situează în jurul a circa 35.000 de lei pe zi.

În luna martie 2023, clienţii companii au lăsat circa 1,1 milioane de lei la GoCab, aproape două treimi din volumul realizat în cursul primului trimestru.

GoCab Corporate permite şi plata cu vouchere electronice a curselor, sold virtual al firmei şi monitorizarea acestuia (inclusiv prin alerte), POS inteligent pentru comenzi taxi etc.

„După o perioadă de investiţii semnificative în dezvoltarea şi promovarea serviciilor GoCab şi a infrastructurii noastre fizice şi de IT, compania a intrat în faza de monetizare accelerată a serviciilor noastre. Toate fluxurile de venit, de la abonamente la comisioane, se află pe o tendinţă accentuată de creştere. Am înregistrat o evoluţie excelentă pe segmentul de servicii corporate, unde am dimensionat şi adaptat aplicaţia pentru a se potrivi nevoilor clienţilor, inclusiv prin instalarea de terminale fizice pentru comenzi taxi.”, spune spune Ninel Macarie, Director General şi CTO al GoCab Software.

Flotele de taxiuri înrolate în aplicaţia GoCab preiau zilnic circa 600-650 de comenzi pentru transportul angajaţilor companiilor cliente, din 130 de locaţii aflate preponderent în Bucureşti, dar şi în Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Sibiu şi Braşov.

GoCab a fost înfiinţată în 2019 de BRK Financial Group (simbol bursier BRK), singurul broker de acţiuni listat la BVB, şi patru dispecerate de taximetrie din Bucureşti. În prezent, din acţionariat fac parte BRK (49,7%) şi SAI Broker (16,6%).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO