Burse - Fonduri mutuale

Goana dupa petrol a crescut profitul la Prospectiuni

16.08.2007, 19:41 16

Pretul in crestere la petrol si interesul companiilor din domeniu pentru descoperirea de noi zacaminte au facut ca Prospectiuni Bucuresti, singura companie din Romania care ofera servicii de prospectiuni seismice, sa raporteze pe primele sase luni o crestere cu 80% (in euro) a profitului pana la 7 mil. euro (23,3 mil. lei), in raport cu aceeasi perioada a anului trecut.
In ciuda rezultatelor raportate, cotatia actiunilor Prospectiuni a scazut cu aproape 2%, ultima tranzactie cu aceste titluri perfectandu-se la un pret de 61,1 lei/actiune. La acest nivel, compania valoreaza pe Bursa peste 410 milioane de euro.
"Piata este in continua crestere, pretul titeiului a urcat, iar fara prospectiuni extragerea acestuia din zacaminte nu este posibila", a spus pentru ZF Traian Gubandru, general manager la Prospectiuni Bucuresti.
Afacerile companiei au stat pe loc, insa la nivelul activitatii de prospectiuni seismice - principalul obiect de activitate al companiei - acestea au avansat cu 32% in primul semestru fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 26,5 mil. euro (87,5 mil. lei). De altfel, prospectiunile seismice aduc 95% din cifra de afaceri a Prospectiuni. Gubandru a spus ca societatea prefera sa se concentreze asupra activitatii de prospectiuni.
Cei mai mari clienti ai Prospectiuni provin de pe piata interna, iar expunerea pe OMV-Petrom si pe Romgaz se apropie de 100% in primele sase luni ale anului. Reprezentantii companiei spun ca au planuri de dezvoltare si pe alte piete.
"Intentionam sa ne extindem si pe pietele extrene. Vrem sa trimitem una sau doua echipe de specialisti in afara. Printre pietele vizate se afla Siria, Egipt si Iran", a mai spus Gubandru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO