Burse - Fonduri mutuale

Fraţii Cristescu delistează două firme din grupul Bega

Fraţii Cristescu delistează două firme din grupul Bega

Autor: Roxana Pricop

24.08.2015, 00:00 810

Operatorul hotelier Bega Turism (simbol bursier SCDE) alături de producătorul de motoare Bega Electromotor Timişoara (ELTR), ambele companii controlate de fraţii Marius şi Emil Cristescu, au anunţat finalizarea procedurii de retragere a acţionarilor minoritari ca urmare a delistării de pe piaţa RASDAQ.

Bega Turism a plătit circa 737.000 de lei acţionarilor minoritari, răscumpărând titlurile de la un număr de 85 de deţinători. Compania hotelieră este una dintre cele mai mari de pe piaţa RASDAQ, cu o capitalizare de 123 milioane de lei.

Bega Elecromotor Timişoara, firmă cu afaceri în 2014 de 4,2 milioane de lei, a plătit pentru retragerea de la tranzacţionare 274.0000 de lei, prin răscumpărarea titlurilor deţinute de acţionarii minoritari.

Bega Turism va absorbi producătorul de motoare Bega Elecromotor Timişoara, rezultând o firmă cu afaceri cumulate de circa 30 milioane de lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO