Burse - Fonduri mutuale

Bega Turism va plăti 9 mil. lei minoritarilor pentru a se delista

Foto: Octav Ganea

Foto: Octav Ganea

Autor: Ioana Tudor

23.03.2015, 00:04 576

Compania hotelieră Bega Turism (simbol bursier SCDE), controlată de oamenii de afaceri Marius şi Emil Cristescu, oferă acţionarilor minoritari care vor să se retragă din societate un preţ de 7,53 lei pe tilu, valoarea totală a retragerilor putând ajunge la peste 9 milioane de lei.

Bega Turism, parte a Grupului Bega, este printre cele mai mari companii de pe piaţa RASDAQ, cu o capitalizare de 123 milioane de lei. Societatea a decis în ianuarie să se retragă de pe bursă, iar acţionarii care au votat împotrivă sau nu au participat la şedinţă se pot retrage din acţionariat.

Preţul de 7,53 lei/unitate, stabilit de expertul evaluator, este cu peste 50% mai mare decât cea mai recentă cotaţie din piaţă, de 5 lei/unitate, stabilită printr-o tranzacţie efectuată pe 13 martie 2015. Bega Turism operează Hotel Timişoara, clasi­ficat la patru şi cinci stele, şi o unitate de cazare cu acelaşi nume în oraşul Sânnicolau Mare, clasificată la trei stele. Com­pa­nia deţine şi complexul turistic Arsenal Park Orăştie şi par­cul de aven­tură Aventura Park Arsenal. Cele mai recente date tran­smise bursei, pe 2013, arată că Bega Turism a în­cheiat anul cu profit net de 2,2 mil. lei la afaceri de 26,1 mil. lei.

Fraţii Cristescu controlează împreună pes­te 95% din capitalul social. Cei doi oameni de afaceri vor de­lista alte trei companii din Grupul Bega: Bega Electro­mo­tor (ELTR), Bega Minerale Industriale (BMIA) şi Bega Tehno­met (TEHO), cu o capitalizare cumulată de 129,4 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO