Burse - Fonduri mutuale

Fosta sefa a BT Aegon preia Aegon Asigurari de Viata

Fosta sefa a BT Aegon preia Aegon Asigurari de Viata

Silvia Sarb, noul director general al Aegon Asigurari de Viata

05.06.2008, 19:12 154

Silvia Sarb, fostul director general al companiei de pensii private BT Aegon, va conduce Aegon Asigurari de Viata, companie a grupului olandez Aegon, care va incepe sa functioneze in cursul acestui an.
Sarb a plecat de la BT Aegon, un joint-venture intre Banca Transilvania si Aegon, la sfarsitul lunii martie, in locul ei fiind numit Marius Ratiu.
Inainte de a deveni directorul general al BT Aegon, Ratiu, 42 de ani, a ocupat functia de director de operatiuni al companiei de pensii, dupa ce timp de 9 ani a lucrat in cadrul grupului ING atat in Cluj, cat si in Capitala.
Compania de asigurari de viata a grupului Aegon asteapta acum de la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor autorizatiile necesare pentru inceperea activitatii, pe care le-ar putea primi in urmatoarele cateva luni. Alte companii care intentioneaza sa intre in acest an pe piata asigurarilor de viata sunt BRD Asigurari de Viata, parte a grupului francez Societe Generale, Ergo Asigurari de Viata, care va vinde prin intermediul retelei UniCredit Tiriac Bank, si Signal Iduna, care se va specializa pe asigurari de sanatate.
Piata asigurarilor de viata a urcat anul trecut cu 26%, pana la 1,44 miliarde de lei (432 de milioane de euro). Acest ritm de crestere s-a mentinut si in primele trei luni ale anului, piata asigurarilor de viata ajungand la 417 milioane de lei (113 milioane de euro) la sfarsitul lunii martie.
Pe piata pensiilor obligatorii (pilonul II), joint-venture-ul dintre olandezii de la Aegon si Banca Transilvania ocupa a opta pozitie dupa virarea primelor contributii ale participantilor, care a avut loc pe 20 mai.
BT Aegon are aproape 132.000 de clienti la fondul pe care il administreaza si a incasat contributii de 730.000 de euro, contributia medie pe participant fiind de 7,75 euro, putin peste media pietei, de 7,55 euro. Circa 28% din clientii fondului au insa conturile goale, adica angajatorii nu le vireaza contributiile de asigurari sociale. Fondul administrat de BT Aegon are o cota de piata de 3,03% pe pensii obligatorii si ar putea intra si pe piata pensiilor facultative, potrivit unor declaratii anterioare ale managementului companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO