Burse - Fonduri mutuale

Fondurile de pensii ING s-au încărcat cu medicamente, imobiliare şi hârtie

Autor: Roxana Daniela Pricop

04.11.2011, 00:00 385

Fondurile de pensii administrate de grupul olandez ING au fost raportate cu deţineri mai mari de 5% din capitalul societăţilor Vrancart (VNC), Ropharma (RPH), Romcarbon (ROCE), Impact (IMP) şi Concefa (COFI).

Potrivit unor raportări trimise Bursei de Valori Bucureşti, fondurile de pensii facultive ING Activ şi Optim alături de fondul de pensii obligatorii ING deţin cumulat 5,37% din acţiunile societăţii de construcţii Concefa, alte 5,12% din capitalul dezvoltatorului imobiliar Impact, alte 5,54% din producătorul de ambalaje de hârtie Vrancart.

Fondul de pensii facultative ING Activ alături de fondul de pensii obligatorii deţin 5,19% din capitalul Romcarbon.

De asemenea, fondul de pensii obligatorii ING mai deţine 5,5% din capitalul distribuitorului Ropharma. Fondul de pensii obligatorii al ING este cel mai mare din piaţă, cu peste 1,67 milioane de cotizanţi.

Astfel, fiecare participant în fond este acţionar indirect la aceste companii, iar pensia sa va depinde într-o mică măsură şi de evoluţia acestor acţiuni în următorii ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO