Burse - Fonduri mutuale

Firma britanică City of London a ajuns la 7,2% din FP

Autor: Roxana Pricop

19.01.2012, 12:27 656

Firma britanică de administrare de active City of London a ajuns să deţină 7,2% din capitalul social subscris şi vărsat al Fondului Proprietatea (FP), în urma unor achiziţii de acţiuni. Pachetul de acţiuni este deţinut direct dar şi indirect, firma investind în produse structurate de tipul "warrant" care au drept activ suport acţiunile fondului.

Astfel, firma britanică este al doilea cel mai mare acţionar instituţional al Fondului Proprietatea. Cel mai mare acţionar este fondul american de hedging Elliott Associates cu o deţinere de 12,9% din capitalul social subscris şi vărsat.

La raportarea anterioară, pe 15 iunie 2011, firma britanică City of London a anunţat pe Bursa de la Bucureşti că deţine direct şi indirect circa 5,85% din Fond.

Acţiunile FP au deschis şedinţa de tranzacţionare de joi în stagnare la un preţ de 0,437 lei/titlu. La acest preţ, capitalizarea bursieră a fondului este 6,01 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO