Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Ce randamente au acţiunile străine „paşaportate“ la BVB

Finanţe personale. Ce randamente au acţiunile străine...
11.12.2023, 00:07 1312

Cei care au un cont de tranzacţionare printr-un broker la Bursa de Valori Bucureşti şi vor să-şi completeze portofoliul cu acţiuni străine din Europa, precum Erste Bank (EBS), Deutsche Bank (DBK) Commerzbank (CBK), pot să le cumpere local direct în lei fără a mai fi nevoie să convertească banii în monedă europeană şi fără a fi nevoie de euro în cont.

Cea mai tranzacţionată acţiune străină la Bursa de Valori Bucureşti este cea a grupului austriac Erste – proprietarul BCR. De la începutul lui 2023 acţiunile EBS s-au apreciat cu 24% pe tranzacţii de 126 mil. lei la Bucureşti, arată datele BVB. Spre comparaţie la Viena acestea au urcat cu 22%.

Erste Bank se tranzacţionează la 182,25 lei la Bursa de Valori Bucureşti, respectiv 36,56 euro la Viena, iar cei care vor să le adauge în portofoliu la bursa locală trebuie să ia în calcul că aceste acţiuni sunt „paşaportate” de un furnizor de lichiditate care ţine preţul de aici cât mai aproape de bursa mamă pe care sunt listate acele companii. Şi diferenţa de curs valutar trebuie luată în calcul. Cu o sumă de 1.000 de lei deja încărcată în cont un investitor poate cumpără cinci acţiuni Erste.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO