LIVE: VIDEOCONFERINŢA ZF/ BRD, SUD & SUD – VEST: TABLA FINANŢĂRILOR 2021. Un ghid pentru IMM-uri în universul programelor cu fonduri europene şi naţionale
Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Bursă: Acţiunile Transelectrica intră în indicele bursier global MSCI 100 Frontier Markets. Bursa românească are astfel 7 acţiuni în indicele urmărit de investitori cu active de miliarde de dolari

Acţiunile Transelectrica (TEL), companie de stat care asigură funcţionarea sistemului electroenergetic naţional, au intrat în structura indicelui MSCI 100 Frontier Markets, ceea ce înseamnă că bursa românească a ajuns astfel la 7 acţiuni în in­dicele urmărit de investitori instituţionali care administrează ac­tive de miliarde de dolari.

Astfel, de la începutul lunii de­cem­brie, Transelectrica, companie cu 1,8 mld. lei capitalizare, face parte din structura indicelui MSCI 100 FM, care urmă­reş­te evoluţia celor mai mari şi mai lichide o sută de companii din pie­ţele de acţiuni considerate de frontieră sub criteriile com­pa­niei americane MSCI, ponderea acesteia fiind de 0,05%.

Pe lângă Transelectrica, din structura indicelui MSCI 100 FM mai fac parte Banca Transilvania (3,57% în indice şi cel mai bine clasată acţiune românească în structura acestuia), OMV Petrom (1,47%), Romgaz (1,18%), BRD (1,1%), Electrica (0,61%), Transgaz (0,49%).Acţiunile Transelectrica (TEL), companie de stat care asigură funcţionarea sistemului electroenergetic naţional, au intrat în structura indicelui MSCI 100 Frontier Markets, ceea ce înseamnă că bursa românească a ajuns astfel la 7 acţiuni în in­dicele urmărit de investitori instituţionali care administrează ac­tive de miliarde de dolari.


 

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.