Burse - Fonduri mutuale

Familia Bercea si Imotrust, 19 mil. euro pe depozitele UTA

15.10.2008, 20:22 163

Firma UTA din Arad (UTAZ), controlata de catre familia Bercea si Imotrust, a vandut pentru 18,9 milioane de euro Parcul Industrial UTA unui fond controlat de catre National Bank of Greece, proprietarul de la Banca Romaneasca.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, firma UTA este controlata indirect de familia Bercea, cu o participatie de peste 70%, in timp ce aproape 20% din actiuni sunt detinute de catre firma Imotrust, controlata la randul ei de familia Bercea.
Spatiile de depozitare si industriale au o suprafata inchiriata de 39.000 de metri patrati, adapostind aproximativ 80 de chiriasi.
"Chiriile variaza intre 3,5 euro/metrul patrat si 10 euro/metrul patrat, iar randamentul anual al investitiei este de 8,9-9%", a declarat pentru ZF Valentin Cudric, director de investitii al NBGI Private Equity, companie care administreaza fondul NBGI SEE Real Estate, cumparatorul.
Afacerea nu este una de foarte mari dimensiuni, dar este importanta in contextul numarului mic de tranzactii din cea de-a doua jumatate a acestui an.
Cumparatorul a fost asistat in cadrul tranzactiei de catre firma de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), Gleeds a oferit consultanta tehnica, Darian a oferit consultanta pentru evaluare, iar Emporiki a finantat achizitia.
Partea care ar reveni Imotrust din tranzactie se ridica la circa 3,7 milioane de euro, in prezent valoarea de piata a dezvoltatorului imobiliar ridicandu-se la 11,9 milioane de euro. Atat Imotrust, cat si Uta Arad sunt listate pe piata RASDAQ, cei doi dezvoltatori, ale caror active insumau 90 mil. euro la jumatatea acestui an, intentionand sa fuzioneze in perioada urmatoare, sub denumirea de Arcvia.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO