Burse - Fonduri mutuale

Exclusiv ZF: InterCapital AM a lansat ETF-ul cu acţiuni româneşti pe bursa de valori din Zagreb, unde a strâns active de peste 5 milioane de euro în mai puţin de o lună

Ivan KurtoviC, CEO: Încă aşteptăm să se stabilească toate cadrele de reglementare pentru a putea fi listaţi la Bucureşti. Sperăm că se va întâmpla cât mai curând posibil, dar nu ţine de influenţa noastră.

Ivan KurtoviC, CEO: Încă aşteptăm să se stabilească toate cadrele de reglementare pentru a putea fi listaţi la Bucureşti. Sperăm că se va întâmpla cât mai curând posibil, dar nu ţine de influenţa noastră.

Autor: Tibi Oprea

07.07.2023, 07:30 886

♦ ETF-ul este în curs de a fi paşaportat şi listat la Ljubljana şi la Bucureşti.

InterCapital Asset Mana­gement, societate de administrare a investiţiilor care a introdus diverse produse şi servicii noi pe pieţele de capital din regiune, cum ar fi lansarea primelor ETF-uri (fonduri tranzacţionate la bursă) în Croaţia pe baza indicilor bursei de valori Zagreb şi ai bursei de valori Ljubljana, cotate de asemenea în Slovenia, a lansat ETF-ul cu acţiuni româneşti pe care CEO-ul Ivan Kurtovic îl anunţa în cadrul ZF Capital Markets Summit de la începutul acestui an.

„L-am lansat la sfârşitul lunii mai la Zagreb şi l-am listat la Bursa de Valori din Zagreb. În prezent, fondul este în curs de a fi paşaportat şi listat pe bursa de valori din Ljubljana, Slovenia. Sperăm să fim listaţi la Ljubljana în următoarele două-trei săptămâni. Încă aşteptăm să se sta­bilească toate cadrele de reglemen­tare pentru a putea fi listaţi la Bucureşti. Sperăm că se va întâmpla cât mai curând posibil, dar nu ţine de influenţa noastră“, spune Ivan Kurtovic pentru Ziarul Financiar.

CEO-ul InterCapital AM, cel mai mare administrator de investiţii independent din Croaţia, cu active de circa 400 mil. euro sub gestiune, spune că în mai puţin de o lună, ETF-ul cu acţiuni româneşti a atras active de peste 5 milioane de euro numai din Croaţia. „Ne aşteptăm ca această cifră să crească şi mai mult după ce îl vom lista pe alte burse“, afirmă el.

În cadrul ZF Capital Markets Summit, ediţia 2023, Kurtovic afirma că InterCapital AM se află în plin proces de creare a unui ETF care să replice indicele principal BET al Bursei româneşti şi că intenţia este de listare pe pieţele din regiune. şi alte fonduri din portofoliul InterCapital AM au expunere pe acţiuni româneşti, administratorul investind în România de peste 10 ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO