Burse - Fonduri mutuale

Evoluţii mixte pe indicii americani, după revenirea spectaculoasă de ieri: Dow Jones şi S&P 500 cresc cu 0,43%, respectiv 0,1%. Nasdaq scade cu 0,8%

Evoluţii mixte pe indicii americani, după revenirea...

Autor: Eduard Ivanovici

25.02.2022, 17:15 85

Principalii indici bursieri din Statele Unite înregistrau evoluţii mixte la jumătate de oră de la începutul şedinţei de tranzacţionare de vineri, 25 februarie, la o zi după atacul armat lansat de Federaţia Rusă asupra Ucrainei.

Ieri, pieţele americani au încheiat sesiunea de tranzacţionare cu o serie semnificativă de creşteri, după un start marcat de scăderi abrupte pe Wall Street. Spre deosebire, pieţele bursiere din Europa au scăzut considerabil de-a lungul zilei de joi, înregistrându-se în anumite cazuri scăderi de peste 10%. De asemenea, indicele rus MOEX a suferit un declin de până la 50%, după o revenire surprinzătoare la tranzacţionare.

Astăzi, Dow Jones Industrial Average se aprecia cu 0,43% la 17:05, ora României, iar S&P 500 afişa un plus de circa 0,1%. Între timp, Nasdaq Composite – indicele principalelor companii din industria tech – raporta un declin de 0,8%, potrivit datelor MarketWatch.

Preţul aurului înregistra un minus de 1,8% la ora publicării ştirii, iar petrolul afişa o scădere de 0,26%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO