Burse - Fonduri mutuale

eToro: Europenii, preocupaţi mai mult de energie decât de inflaţie

eToro: Europenii, preocupaţi mai mult de energie decât...

Autor: Eduard Ivanovici

11.10.2022, 00:04 176

În timp ce inflaţia erodează puterea de cumpărare a populaţiei, într-un sondaj recent, respondenţii estimează că veniturile lor vor creşte în următorul an, dar mai puţin decât cheltuielile. Pentru europeni, criza energetică este principala preocupare a gospodăriilor, în condiţiile în care păşim în prima lună de iarnă, reiese dintr-o analiză semnată de Bogdan Maioreanu, analist al platformei de tranzacţionare eToro. 

Potrivit unui sondaj realizat de firma de consultanţă McKinsey, pentru cea mai mare parte a lumii inflaţia este principalul motiv de îngrijorare legat de creşterea economică în următoarele 12 luni, dar nu şi pentru Europa. Respondenţii de pe continentul nostru sunt mai îngrijoraţi de preţurile volatile ale energiei decât de inflaţie per ansamblu. Problema energiei este un motiv de îngrijorare şi pentru companii, conducând la creşterea costurilor pentru toţi respondenţii, cu excepţia celor din America de Nord. Acolo, salariile sunt principalul motiv de îngrijorare, ceea ce arată că atât cei care au răspuns sondajului dar şi Fed-ul au acelaşi obiectiv. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO