Burse - Fonduri mutuale

Elveţienii de la Ameropa au cumpărat 20,6% din acţiunile Azomureş în ofertă cu 54 mil. euro

Autor: Adrian Cojocar

26.06.2012, 17:22 466

Traderul elveţian de cereale Ameropa Holding a preluat 20,6% din acţiunile producătorului de îngrăşăminte chimice Azomureş Târgu-Mureş (AZO) în cadrul ofertei publice derulate pe bursă. Tranzacţia, în valoare de 240,83 mil. lei (53,9 mil. euro), a fost raportată astăzi pe bursa de la Bucureşti.

Ameropa a cumpărat 108,4 milioane de acţiuni în cadrul ofertei adresată acţionarilor minoritari, la un preţ de 2,22 lei/unitate. Oferta s-a derulat în perioada 5 - 25 iunie şi a fost intermediată de ING Bank.

Ameropa viza prin intermediul acestei oferte să achiziţioneze 24,12% din acţiunile Azomureş pe care nu le controla, iar după operaţiune a ajuns în prezent să deţină circa 96,5% din acţiunile producătorului de îngrăşăminte chimice şi poate delista compania de pe piaţa reglementată.

Acţionarii minoritari care nu au apucat să-şi vândă acţiunile în oferta publică care tocmai s-a încheiat ar putea rămâne captivi în societate dacă grupul elveţian decide să delisteze societatea de pe bursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO