Burse - Fonduri mutuale

După ce a lăsat Prodplast fără terenul de sub fabrică acum îi cumpără acţiunile pe bursă

După ce a lăsat Prodplast fără terenul de sub fabrică acum îi cumpără acţiunile pe bursă

Foto: Victor Ciupuliga

Autor: Adrian Cojocar

23.04.2012, 18:35 1060

Prodplast Imobiliare (PPLI), firmă condusă de Tudor Ciurezu, preşedintele SIF Oltenia (SIF5), a achiziţionat luni un pachet de 2.500 de titluri ale Prodplast Bucureşti (PPL), controlată indirect de omul de afaceri Florin Pogonaru.

Pe parcursul acestei luni Prodplast Imobiliare a mai fost raportată cu achiziţii la Prodplast chiar dacă valoarea acestora nu a fost una însemnată.

Achiziţiile vin în contextul în care Prodplast Imobiliare a decis de curând să nu-i mai prelungească firmei Prodplast contractul de închiriere a terenului pe care este amplasată fabrică, forţând astfel producătorul de mase plastice să-şi întrerupă activitatea începând cu data de 1 mai pe o perioadă nedeterminată în vederea relocării activităţii într-o nouă locaţie.

De la anunţul Prodplast privind încetarea contractului de închiriere cu Prodplast Imobiliare acţiunile producătorului de mase plastice au pierdut până în prezent circa 8% din valoare.

Prodplast a anunţat recent pe bursă că se află în imposibilitatea de a mai prelua comenzi, şi a notificat toţi clienţii privind întreruperea activităţii începând cu 1 mai 2012.

SIF Oltenia a ajuns anul trecut să deţină circa 30% din acţiunile Prodplast Imobiliare după ce a cumpărat un pachet de circa 12% de la fondul de investiţii Broadhurst. Chiar dacă Florin Pogonaru este cel mai mare acţionar al societăţii, cu o participaţie de circa 36%, firma este condusă de preşedintele SIF Oltenia, Tudor Ciurezu, care este preşedinte al consiliului de administraţie al Prodplast Imobiliare. Pogonaru este reprezentant în board-ul de conducere al Prodplast Imobiliare de fiul său, Andrei Mihai Pogonaru însă nu a reuşit să convingă firma la care este acţionar să prelungească contractul de închiriere pentru terenul pe care-şi desfăşoară activitatea Prodplast.

În 2008 Prodplast s-a divizat, iar în urma operaţiunii s-a desprins din companie o divizie imobiliară, fiind înfiinţată în acest scop firma Prodplast Imobiliare, care a preluat principalul activ de valoare al companiei, respectiv un teren de 4,3 hectare situat în zona Obor din Capitală pe care este situată fabrica. La momentul divizării acţionariatul celor două societăţi era identic însă între timp au intervenit schimbări importante în acţionariatul acestora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO