Burse - Fonduri mutuale

Duceţi RA-APPS pe bursă şi desemnaţi management privat

Duceţi RA-APPS pe bursă şi desemnaţi management privat
31.07.2012, 00:02 228

Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), instituţie cu peste 2.000 de angajaţi care administrează active de circa 900 de milioane de euro, ar trebui dusă pe bursă pentru transparentizare şi recrutat un management privat, în vederea revenirii pe profit şi evitării unor noi scandaluri legate de utilizarea proprietăţilor.

În ultima perioadă Regia a scos la licitaţie spre vânzare mai multe active, dar puţine sunt proprietăţile care într-adevăr au stârnit interesul cumpărătorilor.

Într-o perioadă în care piaţa imobiliară abundă de active recuperate de bănci sau deţinute de către diverşi investitori imobiliari prinşi pe picior greşit, încercarea de valorificare a portofoliului RA-APPS prin vânzare nu este în prezent cea mai bună soluţie, potrivit consultanţilor.

Activele ar trebui împărţite pe categorii de produse şi stabilite strategii pe termen mediu şi lung, iar organizarea sub forma unui fond imobiliar listat este în prezent cea mai bună soluţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO