Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

Dramă industrială la Oneşti: RAFO va fi dezmembrată şi vândută la fier vechi

RAFO Oneşti (simbol bursier RAF) va fi dezmembrată şi vândută bucată cu bucată de proprietarul rus, care vrea să elibereze terenul pentru a-l închiria şi a începe alte proiecte. Cea de-a treia rafinărie de petrol după capacitate din România, începută în 1956, va ajunge la centrul de colectare a fierului vechi. Una nouă ar costa acum peste  400 milioane de euro, potrivit estimărilor ZF.

„Datorită situaţiei finan­ciare a RAFO SA, îl îm­puternicesc pe di­rec­torul general RAFO SA să înceapă pro­ce­dura de desfacere (vânzare) a acti­velor şi utilajelor aferente ale com­paniei“, arată o scrisoare adresată con­ducerii companiei de Iakov Goldovski, un om de afaceri rus stabilit la Viena, cel care controlează 96% din acţiunile rafinăriei prin firma Petrochemical Holding. Rafinăria a acumulat pierderi de 2 miliarde de lei în ultimii şapte ani.

„Preţul de vânzare a activelor şi a utilajelor se va stabili în baza preţurilor utila­jelor pe piaţa second-hand (utila­jele folosite), dar nu poate fi mai mic decât preţul fierului vechi pe piaţa locală românească în ziua semnării con­tractelor de vânzare/cumpărare a utila­jelor“, a mai scris Goldovski într-o adresă prin care solicita completarea ordinei de zi a adunării generale a acţio­narilor (AGA) din 18 februarie.

Scopul iniţial al AGA era luarea unei decizii privind transferul pe altă bursă sau delistarea RAFO, în con­textul desfiinţării pieţei RASDAQ şi sec­ţiunii de firme necotate. Acţiunile RAF au urcat cu 12,5% după anunţ.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.