Burse - Fonduri mutuale

Doi IT-işti de 39 de ani au un portofoliu la BVB mai mare cu 52% într-o lună, adică peste 33 mil. lei fiecare, pe fondul creşterii acţiunilor Bento, companie de 118 mil. lei pe care cei doi o controlează

Vlad Bodea, membru CA şi Radu Scarlat, preşedinte CA şi director general, 2B Intelligent Soft

Vlad Bodea, membru CA şi Radu Scarlat, preşedinte CA şi director general, 2B Intelligent Soft

Autor: Tibi Oprea

05.11.2023, 11:14 18416

♦ De la începutul anului, acţiunile BENTO au plus 162%, pe fondul unui rulaj de 10 mil. lei.

Sunt tineri, au doar 39 de ani, absolvenţi de Automatică şi Calculatoare, iar începutul toamnei a fost extrem de fructuos pentru ei, în contextul în care în numai o lună deţinerea de acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti prin prisma participaţiilor la compania de tehnologie 2B Intelligent Soft (BENTO - Intellectually Curious) a urcat în cazul fiecăruia cu 52%.

Radu Scarlat, preşedinte CA şi Vlad Bodea, membru CA sunt foşti colegi de facultate, având licenţă în automatică şi calculatoare la Universitatea Politehnică din Bucureşti. Valoarea deţinerilor acestora de câte 28,33% la Bento a urcat după creşterea din ultima lună la aproximativ 33-34 de milioane de lei, de la 22,1 mil. lei pe 15 septembrie, arată calculele făcute de ZF.

De la începutul lui 2023, acţiunile BENTO au plus 162%, fiind în clasamentul celor mai performante de la Bursa de la Bucureşti. Totodată, BENTO este cea mai performantă acţiune din sectorul IT – ce-i drept, destul de slab reprezentat – dat fiind faptul că societatea a anunţat mai multe contracte încheiate, iar recent a revizuit în sus ţintele din bugetul de venituri şi cheltuieli.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO