Burse - Fonduri mutuale

Deşi are cu aproape un milion de abonaţi mai puţin, acţiunile Netflix au crescut cu circa 19% în ultimele patru şedinţe: rezultat pe acţiune mai bun decât aşteptările analiştilor

Deşi are cu aproape un milion de abonaţi mai puţin,...

Autor: Eduard Ivanovici

21.07.2022, 07:39 118

♦ Miercuri, la o zi după publicarea rezultatelor la T2/2022, acţiunile NFLX se apreciau cu circa 3% în deschiderea şedinţei.

Acţiunile Netflix (simbol bursier NFLX) înregistrează o creştere de circa 19% în ultimele patru sesiuni de tranzacţionare, în contextul în care compania a pierdut mai puţini abonaţi în T2/2022 decât anticipase lunile trecute, iar analiştii au început să-şi revizuiască opiniile privind gigantul american.

Recent, Netflix şi-a avertizat acţionarii că ar putea pierde circa 2 milioane de abonaţi, însă scăderea a ajuns la circa 970.000 în intervalul aprilie-iunie. Astfel, acţiunile NFLX se apreciau cu circa 3% la startul sesiunii de trading de ieri, fiind pe plus cu aproximativ 20% în ultima lună, potrivit calculelor realizate de ZF. Platforma de streaming a anunţat, de asemenea, că va lansa un serviciu mai ieftin, bazat pe reclame.

Compania urmează să colaboreze în acest sens cu Microsoft, iar noul tip de abonament va putea fi accesat la începutul lui 2023, conform CNBC. „Cel mai probabil vom începe în câteva pieţe unde cheltuielile publicitare sunt semnificative. Precum majoritatea iniţiativelor noastre, intenţia este să punem planul în aplicare, să ascultăm şi să învăţăm, îmbunătăţind rapid oferta. Aşadar, divizia noastră de publicitate va arăta destul de diferit în câţiva ani”, le-a transmis compania acţionarilor. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO