Burse - Fonduri mutuale

Decontarea ofertei Alumil, finalizata fara incidente

02.02.2007, 18:56 8

Procesul de decontare in cadrul ofertei publice de listare a Alumil Rom Industry pe Bursa de la Bucuresti s-a incheiat miercuri, a declarat directorul general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Stere Farmache, el precizand ca nu au fost incidente la decontare.
"Toti intermediarii si toate bancile custode si-au onorat obligatiile asumate in procesul de decontare, achitand integral sumele. Tranzactiile au fost decontate in baza ordonantei CNVM din 25 ianuarie. BVB a reflectat, la instructiunile intermediarilor, tranzactiile introduse in sistem pe data de 19 decembrie", spune Stere Farmache.
Ca urmare a faptului ca sumele au fost transferate integral la decontare, intermediarul ofertei, Alpha Finance Romania, a validat toate ordinele introduse in sistem, potrivit lui Marian Dinu, directorul general al firmei de brokeraj intermediare a ofertei.
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a sanctionat saptamana trecuta cu amenzi sapte societati de servicii de investitii financiare si brokeri, dupa ce a constatat nereguli in derularea ofertei publice derulate de Alumil.
"CNVM nu are competenta de a valida/invalida ordinele sau de a anula subscrieri, acest lucru tine de intermediarii ofertei, BVB si ofertant", a precizat Ciprian Ene, purtator de cuvand al CNVM.
Actiunile Alumil Rom Industry ar putea fi tranzactionate pe Bursa la finele lunii februarie sau inceputul lunii martie, daca nu apar impedimente, potrivit lui Marian Dinu.
Ca urmare a finalizarii decontarii, pana la listarea actiunilor Alumil pe Bursa ar trebui sa fie o simpla formalitate, este de parere Stere Farmache. CNVM urmeaza sa inregistreze rezultatul ofertei la Oficiul de Evidenta a Valorilor Mobiliare, iar reprezentantii companiei sa solicite BVB aprobarea listarii. Intarzierile care au avut loc in cadrul procesului de decontare a ofertei nu vor afecta prea mult programul de investitii al companiei, cel mult intarziat cu doua sau trei saptamani, spun reprezentantii Alumil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO