Burse - Fonduri mutuale

Decizie fără precedent: ASF începe să-i vâneze pe cei care tranzacţionează acţiuni în perioadele de dinaintea prezentării rezultatelor financiare

Decizie fără precedent: ASF începe să-i vâneze pe...

Autor: Cristina Bellu

10.02.2017, 17:26 2107

ASF a avertizat un membru al Consiliului de Administraţie al Comelf Bistriţa pentru că a tranzacţionat acţiuni ale companiei în perioadele închise, înainte de publicarea rezultatelor financiare.

"Având în vedere că în cursul perioadei închise aferente publicării rezultatelor financiare semestriale, în zilele de 15 şi 18 iunie 2016, Babici Emanuel, în calitate de membru în Consiliul de Administraţie al Comelf Bistriţa a realizat tranzacţii cu acţiuni ale societăţii, nerespectând astfel interdicţia instituită de art. 19 alin.(11) din Regulamentul UE 596/2014 privind abuzul pe piaţă, se acţionează cu avertisment pentru Babici Emanuel pentru nerespectarea dispoziţiilor din Regulamentul UE 596/2014 privind abuzul în piaţă", precizează decizia ASF.

Începând cu 3 iulie 2016, prevederile Regulamentul UE 596/2014 privind abuzul pe piaţă au devenit aplicabile în mod direct în România, respectarea şi încadrarea în dispoziţiile acestuia fiind obligatorii pentru subiecţii vizaţi.

Comelf Bistriţa (CMF), care se ocupă cu fabricarea utilajelor pentru construcţii şi extracţie, va avea în acest an tranzacţii de circa 7 milioane de euro (35 mil. lei) cu companii din grupul Uzinsider, acţionarul majoritar al companie.

Astfel, bursa a notificat la sfârşitul lunii ianuarie un număr de patru contracte pentru 2017, din care cel mai mare are valoare de 5 mil. euro şi este încheiat cu Uzinsider Tehcho pentru comenzi, echipamente, set de produse.

Comelf vrea şi contracte de consultanţă de 182.000 de euro cu Uzinsider, dar şi colaborări de câte 200.000 de euro cu 24 Ianuarie Ploieşti şi Promex Brăila.

Capitalizarea companiei este de 51.5 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO