Burse - Fonduri mutuale

Dataware Consulting, parte a grupului de companii de IT Bittnet, semnează un contract de 7 mil. lei cu un client din sectorul public

Dataware Consulting, parte a grupului de companii de IT...

Autor: Eduard Ivanovici

18.09.2023, 18:26 229

Grupul de companii de IT Bittnet Systems, listat la Bursa de la Bucureşti sub simbolul BNET, a informat piaţa de capital cu privire la semnarea unui contract semnificativ de către Dataware Consulting, parte a grupului, a cărui valoare depăşeşte 10% din cifra de afaceri individuală a anului precedent.

Contractul are o perioadă de derulare de doi ani (până în septembrie 2025) şi este în valoare de 7,15 milioane de lei, iar beneficiarul este un client din sectorul public, Bittnet nedezvăluind însă numele acestuia. Luna trecută, Dataware – care livrează soluţii IT personalizate – a încheiat două contracte în valoare totală de 60 de milioane de lei.

Acordul recent semnat prevede furnizarea, instalarea şi configurarea de echipamente IT de stocare (storage). Dataware Consulting s-a alăturat grupului Bittnet în luna mai 2023 şi face parte din pilonul de Cloud & Infrastructure împreună cu Dendrio Solutions, Top Tech, 2Net Computer şi Optimizor.

Bittnet a raportat pierderi de 5,4 milioane de lei la jumătatea anului, de la o pierdere de 1,1 milioane de lei în S1/2022. Veniturile din contractele cu clienţii au urcat cu 110% la 146 de milioane de lei, iar cheltuielile au crescut cu 125% la 150 de milioane de lei.

Compania este evaluată la 160,5 milioane de lei, după ce acţiunile BNET s-au depreciat cu 23% în ultimul an, pe un rulaj de 24,5 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO