Burse - Fonduri mutuale

Cum se pot cumpăra acţiuni Hidroelectrica, Petrom, Banca Transilvania la BVB

Cum se pot cumpăra acţiuni Hidroelectrica, Petrom,...
14.12.2023, 08:30 3077

„Cum pot cumpăra acţiuni Hidroelectrica?” a fost una dintre cele mai căutate întrebări de către români pe Google în 2023, potrivit datelor transmise de motorul de căutare. Iar astăzi Ziarul Financiar răspunde. 

Primul pas pe care un român trebuie să îl facă înainte de a cumpăra direct acţiuni ale companiilor listate la Bursa de Valori Bucureşti, precum Hidroelectrica, Petrom, Banca Transilvania şi să devină acţionar chiar şi cu câteva sute de lei, este să-şi deschidă un cont la un broker. Lista societăţilor de brokeraj poate fi consultată pe site-ul bvb.ro şi include nume precum wiss Capital, Tradeville, BT Capital Partners, Estinvest. Sau o altă variantă – dacă nu are timp şi cunoştinţele necesare pentru investiţii pe piaţa de capital – să-şi deschidă un fond mutual printr-o sucursală bancară sau la un administrator independent de active.

Acţiunile Hidroelectrica, prezente la BVB sub simbolul H2O, au un randament de plus 23% de la listarea din 12 iulie încoace, ajungând recent la un nou maxim istoric de 128,7 lei pe unitate. Cu alte cuvinte, o investiţie de 1.000 de lei ar fi adus astăzi un câştig de 230 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO