Burse - Fonduri mutuale

Cum puteai să-ţi dublezi banii în trei zile mizând pe căderea burselor ?

Cum puteai să-ţi dublezi banii în trei zile mizând pe căderea burselor ?

Foto: AFP

Autor: Adrian Ionut Cojocar

01.11.2011, 15:34 1274

Speculatorii care au plasat în şedinţa de joi de săptămâna trecută circa 1,6 mil. lei (376.000 de euro) în certificate turbo short pe indicele german DAX (simbol EBDAXTS10) tranzacţionate la bursa de la Bucureşti au marcat astăzi profituri în medie de 77% după ce bursa nemţească a înregistrat un declin de circa 5,3% pe parcursul şedinţei de astăzi şi ieri s-a corectat cu încă 2%.

Speculatorii au cumpărat joi certificate turbo short pe indicele DAX la un preţ mediu de 20,2 lei şi le-au putut vinde astăzi la un preţ mediu de 35,8 lei, rezultând un profit de 77,2%.

Cei mai norocoşi, care au cumpărat joi la preţul de închidere de 16,6 lei/cerficat şi au vândut la ultima cotaţie de astăzi de 41 lei/certificat, şi-au putut dubla banii.

Speculatorii au plasat astăzi circa 2,4 mil. lei în certificate turbo care pariază pe scăderea indicelui german DAX.

DAX este indicele de referinţă al bursei din Germania şi este unul dintre cei mai cunoscuţi indici pe plan european. Cumpărătorii certificatelor short pe indicele DAX mizează că indicele va înregistra o scădere, iar dacă acest lucru se întâmplă pot să-mi multiplice câştigurile de câteva ori faţă de variaţia zilnică a indicelui dar pot să şi piardă sume semnificative dacă nu intuiesc corect direcţia bursei germane.

Corecţiile severe înregistrate de indicele german în ultimele două zile i-au determinat pe unii speculatori să plaseze astăzi 2,6 mil. lei în certificate turbo care mizează pe creşterea bursei germane, anticipând că pieţele şi-ar putea reveni după aceste corecţii.

În total s-au derulat astăzi tranzacţii cu produse structurate în valoare totală de 5,6 mil. lei (1,2 mil. euro), sumă în creştere faţă de zilele precedente, în condiţiile în care certificatele turbo short sunt printre puţinele instrumente disponibile pe bursa de la Bucureşti pe care speculatorii pot să câştige şi atunci când bursele cad. Totodată, aceste instrumente beneficiază de un market maker care în cazul certificatelor turbo pe indicele DAX este Erste Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO