Burse - Fonduri mutuale

Cum poate un investitor să cumpere acţiuni la Digi: să aibă minimum 2.800 de lei, iar banii să fie în cont

> Un investitor care vrea să cumpere acţiuni în oferta de vânzare a RCS&RDS (Digi) la bursa românească tre­buie să aibă minimum 2.800 de lei având în vedere faptul că pragul minim de subscriere este de 50 de acţiuni, la preţul de 56 lei/acţiune.
 
Totodată investitorul trebuie să aibă banii decontaţi, şi nu poate subscrie prin asumare, adică de exemplu dacă investitorul dispune de 5.000 de lei, el nu poate plasa la broker un ordin de 10.000 de lei.
 
O altă caracteristică a vânzării de acţiuni RCS&RDS, derulată în perioada 28 aprilie-10 mai, este dis­countul de 7% până vineri 5 mai, mai ridicat decât la precedentele oferte de listare care au folosit metoda discoun­tului, cum ar fi MedLife şi Elec­trica de 5%. Dacă investitorul cum­pără acţiuni RCS în perioada 8-10 mai, el bene­ficiează de un discount de 3%.
 
Oferta a început deja de vineri, astfel că au mai rămas şapte zile de subscriere în cea mai mare ofertă de vân­zare de acţiuni a unei companii private, care s-ar putea ridica la 1,2 mld. lei. Spre comparaţie, valoarea ofertei MedLife a fost de circa 250 mil. lei, iar a companiei de stat Electrica de circa 1,95 mld. lei.
 
Pentru subscrierile de retail care de­păşesc 267 de acţiuni, alocarea se va face pro-rata. De exemplu, dacă un in­ves­titor va subscrie 400 de acţiuni printr-un singur ordin, acesta va intra inte­gral în alocarea pro-rata. „Dacă un in­ves­titor subscrie 400 acţiuni, printr-un ordin de 267 de acţiuni şi un alt or­din ulte­rior de 133 de acţiuni, ordinul de 267 de acţ­i­uni va intra la tranşa garantată, în li­mita disponi­bi­li­tăţii, şi cel de 133 de ac­ţiuni la tranşa pro-rata“, se arată în raportul Puls Ca­pital întocmit de ana­liştii de la Interca­pital. Având în ve­dere că subscrierile de pe tranşa investi­torilor de retail va trebui făcute la preţul maxim de 56 de lei pe acţiune, înseam­nă că vor primi alocare garan­tată cel puţin 2.000 de investitori.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.