Burse - Fonduri mutuale

Investitorii de retail au subscris vineri, în prima zi a ofertei de vânzare, 1,4 milioane acţiuni Digi/RCS&RDS

În prima zi de vânzare de acţiuni Digi/RCS&RDS investitorii de retail au subscris 550.000 de acţiuni în tranşa garantată şi 870.000 de acţiuni în tranşa negarantată unde numărul de acţiuni care vor fi cumpărate va depinde de gradul de suprasubscriere.

O parte dintre acţionarii Digi au scos la vânzare 21,6 milioane de acţiuni la un preţ maxim de 56 de lei din care investitorilor de retail, adică persoanele fizice, li s-au alocat 3,261 mil. acţiuni.

Acţiunile Digi sunt aşteptate să intre la tranzacţionare pe 16 mai după închiderea ofertei.

Brokerii spun că subscrierea din prima zi nu a fost atât de spectaculoasă, probabil din cauza vacanţei de 1 mai.


Oferta de retail garantată pentru persoane fizice, de vânzare a acţiunilor Digi (RCS&RDS), lansată vineri dimineaţă, a fost cumpărată integral în mai puţin de o oră, conform brokerilor de la bursă.  

Oferta de retail garantată cuprinde 534.000 de acţiuni, maxim 267 de acţiuni pentru o persoană fizică, la un preţ maxim de 56 de lei. Asta înseamnă că fiecare cumpărător poate a pus deja pe masă 14.952 de lei. Această categorie de investitori va beneficia de un dis­count de 7% din preţul de ofertă dacă subscrie în primele cinci zile lucră­toare, adică până pe 5 mai inclusiv, în vreme ce o reducere de 3% se va acorda pentru subscrierile din cea de a şasea, până la cea de a opta zi.

După această ofertă se vând restul de acţiuni, în care, în funcţie de gradul de subscriere şi suprasubscriere, se va face alocarea.

Valoarea de piaţă maximă cu care poate debuta pe bursă compania telecom este de 1,2 miliarde euro, ceea ce ar plasa-o pe locul al şaselea în topul celor mai valoroşi emitenţi de la Bu­cureşti. Tranşa investitorilor instituţionali reprezintă 85% din total, echi­valentul a 18,4 milioane de acţiuni, în vreme ce tranşa investitorilor de retail reuneşte 3,2 mil. acţiuni.

Tranşa investitorilor institu­ţionali reprezintă 85% din total, echi­valentul a 18,4 milioane de ac­ţiuni, în vreme ce tranşa investitorilor de retail reuneşte 3,2 milioane de acţiuni.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.