Burse - Fonduri mutuale

Cum poate fi resuscitată partea „moartă“ a bursei româneşti care are acţiuni neatinse încă din anul 2000? Un analist spune că soluţia vine din SUA

Vlad Năstase, director general al Concilium:

Cred că la bursa de la Bucureşti aproximativ 70% din companii sunt considerate semimoarte sau puţin atractive cu lichiditate scăzută. Pe de altă parte, fondurile de pensii au o politică foarte conservatoare, au investit o dată şi stau, nu dau dinamică.

Vlad Năstase, director general al Concilium: Cred că la bursa de la Bucureşti aproximativ 70% din companii sunt considerate semimoarte sau puţin atractive cu lichiditate scăzută. Pe de altă parte, fondurile de pensii au o politică foarte conservatoare, au investit o dată şi stau, nu dau dinamică.

Autor: Liviu Popescu, Tibi Oprea

29.03.2019, 07:03 1715

Bursa românească este atât de neli­chi­dă în unele şedinţe de tran­zacţionare încât tranzacţii cu câteva zeci de lei, chiar şi ale unor acţiuni din structura indicelui principal BET, pot determina creşteri sau scăderi ale preţurilor cu 2%-3%.

Pe segmentul alternativ de tranzacţionare AeRO, investitorii sunt atât de „rari“ încât cea mai recentă tranzacţie în cazul unei companii a fost realizată în anul 2000, adică în urmă cu două decenii, însă surprinzător de atunci încoace compania raportează constant atât rezul­tatele financiare, cât şi alte rapoarte de activitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO