Burse - Fonduri mutuale

Cum de acţiunile Fondului Proprietatea au minus 10% în ultimele şase luni, dacă listarea Hidroelectrica e aşa mare succes?

Cum de acţiunile Fondului Proprietatea au minus 10% în...
12.07.2023, 00:07 3676

Cu o scădere de 9,6% în ultimele şase luni la Bursa de Valori Bucureşti, acţiunile Fondului Proprietatea se tranzacţionează la circa 1,88 lei pe unitate, ceea ce se reflectă într-o capitalizare de 11,7 miliarde de lei, cu aproape un miliard sub valoarea de piaţă din data de 6 iunie, când a fost anunţat oficial planul de listare a Hidroelectrica (simbol bursier H2O) prin vânzarea pachetului minoritar al FP. „Se pune problema dacă a vândut pe maxim sau a vândut doar ca să scape de nişte acţiuni la o firmă unde acţionariatul nu ştia ce se va întâmpla pe viitor“, spune analistul Dragoş Cabat. Pe de altă parte, investitorii încearcă să calculeze dividendul special distribuit de Fond din vânzarea participaţiei la producătorul de energie electrică, explică CEO-ul uneia dintre cele mai vechi societăţi de brokeraj de la BVB.



 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO