Burse - Fonduri mutuale

Cu indicele principal BET la maxim istoric, un număr record de investitori şi o capitalizare în continuă creştere, BVB are nevoie de marfă nouă pentru a se dezvolta în continuare

Autor: Tibi Oprea

18.03.2024, 07:00 180

Pe 18 martie dezbatem la ZF Capital Market Summit cum atragem mai mulţi emitenţi şi cum creştem numărul investitorilor la BVB Bursa autohtonă şi-a dublat capitalizarea în ultimii 10 ani, cel mai mare salt fiind în 2023 Tot în 2023, tranzacţiile totale şi lichiditatea medie zilnică au fost de două ori mai mari faţă de anul anterior pe fondul listării Hidroelectrica.

Bursa de Valori Bucureşti trece prin una dintre cele mai bune perioade din istorie, cu indicele de referinţă şi capitalizarea la maxime istorice şi un număr record de 178.000 de investitori. Astfel, întrebarea care se pune este cum dezvoltăm şi cum poate evolua în continuare piaţa de capital autohtonă, pentru că o bursă dezvoltată înseamnă o economie puternică.

În ultimii 10 ani, capitalizarea tuturor companiilor listate la Bursă s-a dublat, la 303,5 miliarde de lei, iar cel mai mare salt a fost în 2023, anul listării Hidroelectrica. Tot listarea celui mai mare producător de energie verde din România a dus valoarea totală tranzacţionată la 24,1 miliarde de lei şi valoarea medie zilnică de tranzacţionare la 97,4 mil. lei, valori duble faţă de 2022.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO