Burse - Fonduri mutuale

COS Târgovişte şi-a mărit vânzările cu 30% şi a ţinut pierderile în frâu

COS Târgovişte şi-a mărit vânzările cu 30% şi a...

Autor: Radu Bostan

19.02.2015, 00:05 406
Combinatul de Oţeluri Speciale Târ­go­vişte (simbol bursier COS), aflat în insol­venţă, şi-a majorat anul trecut vânzările cu peste 30%, în timp ce pierderile au rămas constante, la cel mai mic nivel din ultimii şapte ani.
 
„Reorganizarea COS Târgovişte oferă perspectiva continuării activităţii comerciale şi realizarea de profit în viitor, situaţie imposibilă în cazul falimentului. Silnef SRL livrează către COS Târgovişte circa 6.000-7.000 tone de fier vechi lunar, fiind cel mai mare furnizor de ma­terie primă şi unul istoric, având istoricul rela­ţiilor comerciale cu COS Târgovişte încă din anul 2004“, a spus Stan Tîrnoveanu, partener la ZRP Insolvency SPRL, care a oferit consul­tanţă Silnef în realizarea planului.
 

Combinatul, singurul producător de oţel beton din ţară, a încheiat anul cu venituri din vânzări de 578 milioane de lei şi pierderi de 50 milioane de lei, potrivit rezultatelor preli­mi­nare transmise bursei. Cu un an înainte, când a fost vândut de grupul rus Mechel la pachet cu alte patru uzine metalurgice, COS Târ­govişte realizase vânzări de 430,5 milioane lei şi pierderi de 50,2 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO