Burse - Fonduri mutuale

Contractele externe i-au asigurat afacerile lui Tender la Vulcan pentru următorii doi ani

Contractele externe i-au asigurat afacerile lui Tender la Vulcan pentru următorii doi ani

Foto Mediafax

Autor: Adrian Cojocar

23.03.2012, 00:04 902

Producătorul de echipamente energetice şi industriale Vulcan Bucureşti (VULC), membru al Grupului Tender al omului de afaceri Ovidiu Tender, a câştigat recent un contract în valoare de 54 de milioane de dolari (40,9 mil. euro), în urma unei licitaţii organizate de Kuwait Oil Company pentru fabricarea a 210 unităţi de pompare şi a pieselor de schimb aferente. Contractul se va derula pe parcursul a 5 ani, iar producţia primelor unităţi de pompare va începe în circa o lună după încheierea lucrărilor de proiectare, potrivit unui anunţ al companiei.

Valoarea contractului este aproape echivalentă cu afacerile Vulcan pe doi ani, care s-au cifrat anul trecut la 23 de milioane de euro, potrivit conducerii companiei.

Vulcan i-a adus omului de afaceri Ovidiu Tender o gaură de circa 20 mil. euro, în condiţiile în care în ultimii ani compania s-a aflat mai mult pe pierdere.

După o serie de rezultate negative, Tender a încercat să redreseze producătorul de generatoare de aburi prin recrutarea la începutul anului 2008 a unei echipe de specialişti austrieci care să se ocupe de restructurarea activităţii. Tot atunci a înfiinţat firma Vulcan International, condusă de managerii austrieci, care să susţină comenzile companiei la export, considerând că străinii vor fi mai deschişi să facă afaceri cu o echipă de expaţi la conducerea Vulcan în condiţiile în care o mare parte din producţie se îndreaptă la export.

În urma acestor măsuri, Vulcan a revenit uşor pe profit în 2008 şi 2009, dar în ultimul an şi jumătate a raportat din nou pierderi semnificative. Totodată, în urmă cu câteva luni compania ajunsese să fie evaluată pe bursă la mai puţin de 2 mil. euro, faţă de 48 mil. euro cât valora pe maximele pieţei din 2007. Tender a mai făcut o restructurare a conducerii Vulcan, anul trecut numindu-l în funcţia de director general pe Adrian Volintiru, un executiv cu experienţă în domeniul restructurărilor.

Noul şef al Vulcan a ocupat anterior funcţia de director financiar în mai multe companii importante, precum grupul Relad, Rompetrom Rafinare, Rompetrol Downstream, Rafinăria Vega, Rebu şi Marine Resourses Exploration International.

Vulcan a mai semnat de la începutul anului două contracte importante: unul de 4 mil. euro cu compania Black Sea din Dubai, pentru fabricarea de cazane sub presiune ce vor fi livrate în Irak, şi un altul cu grupul belgian Wincke pentru construcţia unor echipamente sub presiune în Serbia, care se ridică la 1,2 mil. euro. În perioada imediat urmă­toa­re compania va semna un contract de 7,5 mil. euro cu firma Babcock Volund, pentru fabricarea a două cazane destinate Primăriei din Copenhaga, şi se află în discuţii avansate cu o firmă din Israel pentru montajul unor centrale pe gaz de producere a energiei, care i-ar putea aduce companiei româneşti încă 15 mil. euro.

"Ne bucurăm de încrederea marilor operatori din energie de peste hotare, parteneri tradiţionali ai Vulcan. Vom continua însă ofensiva asupra pieţelor noi, abordarea directă a clienţilor şi menţinerea unor preţuri competitive, care să ne aducă noi contracte şi în partea a doua a anului", spune Adrian Volintiru, directorul general al companiei Vulcan.

Pentru acest an compania are ca ţintă atingerea unei cifre de afaceri de 35 mil. euro. Titlurile Vulcan au urcat ieri cu 20% şi capitalizarea a ajuns la 4,1 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO