Burse - Fonduri mutuale

Tender a avut profit de 9,8 mil. euro cu Prospecţiuni

Tender a avut profit de 9,8 mil. euro cu Prospectiuni

Ovidiu Tender, 56 de ani

Autor: Adrian Ionut Cojocar

02.03.2012, 00:02 649

Firma de prospectare geologică Pros­pecţiuni Bucureşti (PRSN), controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender, a raportat anul trecut un profit brut preliminar de 41,4 mil. lei (9,8 mil. euro), de 22 ori mai mare faţă de câştigul din 2010.

"Suntem pe drumul cel bun pe care l-am preconizat, şi anume, o creştere semnificativă în anii care vor urma. Având în vedere inten­ţia mea de internaţionalizare a companiei-decizia de a schimba conducerea a fost una bună. Pentru a extinde o activitate la nivel mondial este nevoie de oameni cu experienţă la nivel mondial", a declarat Tender, 56 de ani.

După doi ani la cârma Pros­pecţiuni, expaţii aduşi de Tender la firma de prospectare, în frunte cu americanul Gehrig Schultz, au reuşit să strângă contracte la extern care să acopere circa 25% din afacerile companiei.

Creşterea afacerilor a fost susţinută puternic anul trecut şi de contractele derulate de Prospecţiuni cu cei mai mari jucători din sectorul energetic românesc, Petrom şi Romgaz, care au reluat investiţiile destinate prospectării ză­că­mintelor de petrol şi gaze în vederea menţinerii ratei de înlocuire a rezervelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO