Burse - Fonduri mutuale

Constantin Frăţilă propune acţionarilor SIF Transilvania să voteze un dividend de 0,17 lei/acţiune în AGA

Constantin Frăţilă propune acţionarilor SIF Transilvania să voteze un dividend de 0,17 lei/acţiune în AGA

Autor: Adrian Cojocar

16.02.2012, 16:29 1354

Fostul arbitru de fotbal Constantin Frăţilă şi unul dintre cei mai importanţi acţionari ai SIF Transilvania (SIF3), cu o participaţie de 2%, cere societăţii de investiţii financiare să introducă pe ordinea de zi a AGA o propunere privind acordarea unui dividend brut de 0,17 lei/unitate, reprezentând 90% din profitul pe anul trecut al SIF Transilvania.

Dividendul propus de Frăţilă reprezintă 26,2% din cotaţia actuală de pe piaţă a titlurilor SIF Transilvania, de 0649 lei/unitate.

"Având în vedere cuantumul redus al dividendelor repartizate în anii anteriori şi refuzului de a aproba solicitările de majorare a acestuia, exprimate de acţionari, în cursul anului 2011, considerăm că se impune repartizarea unui procent de aproximativ 90% din profitul anului 2011, respectiv 0,1700 ron/acţiune. Totodată considerăm că este normal ca BVC - ul pentru 2012 să se facă ţinând cont de această opţiune a acţionarilor", spune Constantin Frăţilă.

El mai cere ca în alegerea noilor administratori ai SIF Transilvania să se realizeze pe baza metodei votului cumulativ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO