Burse - Fonduri mutuale

Constantin Frăţilă, noul „Iaciu“ de la SIF Transilvania

Frăţilă şi-a întărit poziţia la SIF Transilvania şi vrea să schimbe jumătate din administratori

Autor: Adrian Cojocar

31.08.2012, 00:04 1645

Constantin Frăţilă, fost ar­bitru de fotbal în divizia A, care a ajuns unul dintre cei mai mari acţio­nari ai SIF Transilvania, cu o deţinere de peste 3,3% din capital, este nemul­ţumit de mo­dul cum este admi­nis­trată societatea şi crede că jumătate din adminis­tratori ar trebui înlocuiţi.

Reuşita din urmă cu o lună a acţionarilor "re­vo­luţionari" de la SIF Mun­tenia, coagulaţi în ju­rul influentului om de afaceri Gheorghe Iaciu, de a-şi numi propriii oa­meni în Consiliul Repre­zen­tanţilor, le dă curaj şi acţionarilor celorlalte SIF-uri să-şi impună repre­zentanţi în conducere după un de­ceniu în care şefii de SIF "au făcut le­gea" în cadrul averii de 1,4 miliarde de euro a celor cinci SIF-uri.

Frăţilă caută în prezent susţinere din partea altor acţionari ai SIF Tran­silvania pentru a propune în AGA ale­gerea administratorilor prin vot cu­mulativ, metodă care i-ar oferi mai multe şanse de a prinde cel puţin un loc în consiliul de administraţie.

"Nu sunt adeptul unei schimbări bruşte a conducerii SIF Transilvania cum s-a întâmplat la SIF Mun­tenia, însă 3-4 ad­mi­nistratori pot fi înlo­cuiţi. Cvorum ar fi sufi­cient. Sunt ne­mulţumit de cum merg lucru­rile", spune Con­stantin Frăţilă, care contro­lează îm­preună cu apropiaţi cir­ca 3,35% din ca­pitalul SIF Tran­sil­vania, pa­chet eva­luat pe bursă la 4,7 mi­lioane de euro.

Cu patru administratori dintr-un total de şapte câţi are SIF, un grup de acţionari ar putea să controleze averea de 1,1 miliarde de lei (245 de milioane de euro) a SIF Transilvania.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO