Burse - Fonduri mutuale

Conpet ar putea distribui dividende totale de 104,8 mil. lei

Autor: Adrian Cojocar

11.04.2011, 23:29 57

Transportatorul de produse petroliere prin conducte ConpetPloieşti (COTE) ar putea să distribuie dividende în valoare de104,8 mil. lei (25,5 mil. euro) în acest an, echivalentul unuinivel brut de 12,1 lei/unitate, dacă cele două propuneri de peordinea de zi privind alocarea de dividende din profit şi rezervelesocietăţii vor fi aprobate de acţionari.

Conducerea Conpet va propune acţionarilor distribuirea sumei de34,8 mil. lei, reprezentând 90% din profitul anului precedent, încondiţiile în care legea prevede ca minim 90% din profitul firmelorde stat pe anul 2010 să fie acordat ca dividende.

Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea (FP),a precizat ca pe lângă această sumă Conpet să mai acorde dividendedin rezervele societăţii de 70 mil. lei, care se cumulează cudividendul propus de conducerea Conpet, astfel că dividendul brutce ar putea fi acordat de companie s-ar putea ridica la 12,1lei/unitate, respectiv 24% din preţul titlurilor Conpet de peBursă, de 49,89 lei/acţiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO