Burse - Fonduri mutuale

Comvex Constanţa vrea un credit de 52 mil. euro pentru un nou terminal de cereale în port. După anunţ, acţiunile au scăzut la bursă cu 4%

Comvex Constanţa vrea un credit de 52 mil. euro pentru...

Autor: Liviu Popescu

12.07.2016, 00:07 844

Acţionarii operatorului portuar Comvex Constanţa (CMVX) au aprobat ieri contractarea unei finanţări de 52 milioane de euro (235 mil. lei) pentru realizarea unui terminal de cereale cu capacitatea de 200.000 de tone în portul Constanţa.

Investiţia constă atât în realizarea depozitului de cereale cât şi în achiziţia de echipamente şi utilaje, precum şi efectuarea de lucrări necesare realizării acestui proiect de investiţii.

Ieri, acţiunile operatorului portuar au închis în scădere cu 4% faţă de şedinţa de vineri.

Comvex Constanţa, una dintre cele mai importante porţi din România de intrare a mărfurilor, a decis să aloce 24 milioane de lei (5 mil. euro) din sumele rămase nerepartizate din rezultatele anilor 2008 şi 2009 pentru investiţiile în noul proiect, cum ar fi şi achiziţia de alte echipamente şi utilaje, precum şi efectuarea de lucrări necesare realizării terminalului de cereale. Compania, cu capitalizare de 124 mil. lei, este listată pe sistemul alternativ de tranzacţionare AeRO.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO