Burse - Fonduri mutuale

Compania de securitate cibernetică SafeTech Innovations anunţă un profit net triplu şi afaceri duble în T1/2023 faţă de T1/2022

Compania de securitate cibernetică SafeTech Innovations...

Autor: Cristina Bellu

10.05.2023, 09:53 423

SafeTech Innovations, companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul SAFE, cu birouri în Bucureşti, Londra şi Abu Dhabi, raportează, la nivel individual, o cifră de afaceri de 6 milioane de lei în T1/2023, în creştere cu 129% comparativ cu primele trei luni din 2022, şi un profit net de 1,2 milioane de lei, plus 197% de la an la an. În paralel, veniturile totale s-au majorat cu 70% an/an, până la valoarea de  9 milioane de lei. 

Rezultatele pozitive înregistrate de companie în primele trei luni ale acestui an au fost determinate de creşterea continuă a solicitărilor pentru serviciile şi soluţiile de securitate cibernetică furnizate de societate. 

Raportat la cifra de afaceri, în primul trimestru din 2023, serviciile de securitate cibernetică au contribuit cu 46% la cifra de afaceri totală, iar implementarea soluţiilor de securitate cibernetică cu 54%. În primele trei luni din 2023, compania a introdus în portofoliu patru clienţi noi din România. 

În ceea ce priveşte activitatea entităţii din Marea Britanie, unde Safetech Innovations deţine o participaţie de 67%, aceasta a înregistrat în primul trimestru din 2023 cheltuieli operaţionale în valoare de 203 mii de lire sterline, care au inclus salariile şi cheltuieli operaţionale, precum licenţe, consumabile, servicii de contabilitate, juridice şi de marketing şi inclusiv costurile legate de înfiinţarea filialei din Statele Unite ale Americii, anunţată la finalul lunii aprilie a acestui an. 

„Creşterea substanţială a cererii pentru serviciile şi soluţiile noastre evidenţiază importanţa securităţii cibernetice într-o lume în care atacurile cibernetice devin tot mai sofisticate şi frecvente. În consecinţă, companiile din întreaga lume vor fi nevoite să se axeze din ce în ce mai mult pe realizarea de investiţii în protecţia sistemelor informatice şi prevenirea atacurilor cibernetice”, spune Victor Gânsac, preşedintele Consiliului de Administraţie şi CEO al Safetech Innovations.

La nivelul anului 2023, principalele obiective ale SafeTech Innovations se axează pe consolidarea afacerii companiei în România, atât prin creşterea numărului de clienţi noi, şi a numărului de contracte recurente, cât şi prin dezvoltarea filialelor din Marea Britanie şi SUA. 

În acest context, în 2023, Safetech Innovations vizează, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 58,1 milioane de lei şi un profit net de 13,9 milioane de lei. De asemenea, compania are în plan introducerea de servicii şi soluţii noi, precum testări avansate de securitate cibernetică.

„Pe parcursul acestui an, ne vom concentra în continuare pe consolidarea prezenţei noastre pe piaţa locală, dar şi la nivel internaţional, precum şi pe inovarea constantă la nivelul serviciilor şi soluţiilor pe care le oferim”, adaugă Victor Gânsac. Safetech Innovations este listată pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti începând cu data de 6 februarie 2023 şi se tranzacţionează sub simbolul SAFE. În prezent, compania are o capitalizare de piaţă de aproximativ 205 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO