Burse - Fonduri mutuale

Compania de securitate cibernetică SafeTech Innovations anunţă profit net de aproape 4 mil. lei în S1/2023, plus 49% an/an, la afaceri de 13,5 mil. lei, în creştere cu 26%

Victor Gânsac, Preşedinte Consiliu de Administraţie şi CEO al Safetech Innovations

Victor Gânsac, Preşedinte Consiliu de Administraţie şi CEO al Safetech Innovations

Autor: Cristina Bellu

22.08.2023, 09:43 877

SafeTech Innovations, companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul SAFE, cu birouri în Bucureşti, Londra şi Abu Dhabi, anunţă, la nivel individual, o cifră de afaceri de 13,5 milioane de lei în primul semestru din 2023, o creştere cu 26% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi un profit net de 3,9 milioane de lei, o apreciere cu 49% comparativ cu S1/ 2022.

La nivel consolidat, unde sunt incluse rezultatele aferente entităţii din Marea Britanie, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 13,5 milioane de lei şi un profit net de 1,5 milioane de lei, scăderea profitului net fiind rezultatul investiţiilor realizate pentru demararea activităţii pe pieţele externe, spun oficialii companiei.

„Premisele privind activitatea noastră din Marea Britanie sunt încurajatoare, având la acest moment proiecte în pipeline în valoare de 15,1 milioane de lire sterline, cu o valoare medie de aproximativ 140.000 de lire sterline per proiect”, transmite Victor Gânsac, Preşedinte Consiliu de Administraţie şi CEO al Safetech Innovations.

În ceea ce priveşte cifra de afaceri la nivel individual, în primul semestru din 2023, serviciile de securitate cibernetică au contribuit cu 35% la cifra de afaceri totală, iar implementarea soluţiilor de securitate cibernetică cu 65%.

Potrivit reprezentanţilor Safetech, în primele şase luni din 2023 compania a introdus în portofoliu şapte clienţi noi în România.

În cadrul entităţii din Marea Britanie, unde Safetech Innovations deţine o participaţie de 67%, compania locală a semnat parteneriate cu 25 de potenţiali reselleri, doi distribuitori pentru Marea Britanie şi Emiratele Arabe Unite, precum şi cu aproximativ 15 vendori.

Începând cu luna septembrie, această entitate va începe să furnizeze „proof of concept” (POC) pentru servicii de tip Centru Operaţional de Securitate (SOC) şi soluţia de securitate pentru mobil în Marea Britanie şi Orientul Mijlociu.  

Recent, Morgan Stanley Capital International (MSCI) a anunţat că acţiunile SAFE vor fi incluse în indicele MSCI Frontier Markets Small Cap şi în indicele MSCI Romania Small Cap, începând cu data de 31 august 2023.

“Includerea acţiunilor companiei în aceşti indici reprezintă un moment important pentru Safetech Innovations şi reflectă ascensiunea companiei pe scena internaţională. Indicele MSCI Frontier Markets Small Cap reprezintă un reper la nivelul acţiunilor companiilor cu capitalizare mică din pieţele frontiere, în timp ce indicele MSCI Romania Small Cap reprezintă un reper pentru acţiunile companiilor cu capitalizare mică de dimensiuni mici din România”, spun reprezentanţii companiei.

Safetech Innovations este listată pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti începând cu data de 6 februarie 2023 şi se tranzacţionează sub simbolul SAFE.

În prezent, compania are o capitalizare de piaţă de aproximativ 202 milioane de lei, după ce acţiunile s-au apreciat cu 8,2% de la începutul anului, pe tranzacţii de 9,8 mil. lei, arată datele BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO