Burse - Fonduri mutuale

Cocor isi inchiriaza fatada cu 1,2 mil. euro pe an, dupa renovare

04.06.2008, 20:27 17

Compania Cocor, care administreaza centrul comercial cu acelasi nume din centrul Capitalei, va incasa 1,2 milioane de euro pe an pentru jumatate din spatiul publicitar de pe fatada cladirii, potrivit unei raportari catre RASDAQ.
Firma de servicii media Velvet Media, controlata de fondul irlandez de investitii International Marketing & Sales Group (IMSG) a castigat licitatia pentru 50% din spatiul publicitar al Cocor Channel, cu o oferta de vanzari nete garantate de 300.000 de euro pe trimestru.
Contractul, care urmeaza sa fie semnat la 1 iulie, presupune ca Velvet Media sa administreze sase ore de clipuri publicitare pe zi, incepand cu octombrie 2008. IMSG a preluat la inceputul anului firma romaneasca de servicii de vanzari si marketing Business Ideas Provider Group (BiP) pentru 3,3 mil. dolari.
Magazinul Cocor va avea montata pe fatada cea mai mare instalatie de ecrane LED din Europa continentala, cuprinzand 13 ecrane cu o suprafata totala de 565 de metri patrati, potrivit reprezentantilor companiei.
In prezent, magazinul Cocor este in curs de modernizare si extindere, lucrarile urmand sa fie incheiate in septembrie 2009.
Cocor, unul dintre reperele din centrul Bucurestiului, va fi transformat intr-o locatie pentru branduri de lux, Cocor Luxury Store, iar fatada publicitara Cocor Channel va fi construita dupa modelul Times Square din New York.
Cocor a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de
15,8 mil. lei (4,7 mil. euro), in crestere cu aproape 20% fata de 2006, iar profitul net a urcat de 4,6 ori, la 23,4 mil. lei (peste 7 mil. euro). Compania are ca obiect de activitate inchirierea spatiilor comerciale in cadrul centrului comercial pe care il detine.
Cocor avea la sfarsitul anului si un portofoliu de circa
7 mil. euro pe Bursa, alcatuit in principal din actiuni SIF. Cocor este controlata de SIF Muntenia, cu 18,9% din actiuni, Liviu Ursan si Daniel Stoica cu cate 13,5% si fondul de investitii Broadhurst cu 11,4%.
Compania are o capitalizare de 32 mil. euro, ultimul pret de tranzactionare al actiunilor COCR fiind de 385,3 lei/actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO