Burse - Fonduri mutuale

CNVM îi obligă pe acţionarii Giurgiu Port să deruleze ofertă de preluare

Autor: Mediafax

26.01.2011, 23:51 23

CNVM a sancţionat cu avertisment firmele Theos Enterprises şiWhite Sands International, care controlează cumulat 60,75% dincapitalul Giurgiu Port (GIUR), pentru că nu au răspunssolicitărilor formulate de Comisie şi le obligă să deruleze ofertăde preluare a operatorului portuar.

Comisia a solicitat, în noiembrie 2010, firmelor menţionate sătransmită structura acţionariatului, informaţii şi documenteprivind administratorii actuali ai societăţilor, dar şi listapersoanelor cu care acestea acţionează în mod concertat în ceea cepriveşte Giurgiu Port. Autoritatea pieţei a cerut aceleaşiinformaţii şi firmei Turquise Waters, tot acţionar al Giurgiu Port,dar nici de aici nu a primit un răspuns, astfel că CNVM asancţionat cu avertisment şi această societate. Theos Enterprisescontrolează 30,76% din titluri, White Sands International deţine30% din capital, iar Turquise Waters are o participaţie de 16,08%.Cel mai recent transfer cu acţiunile Giurgiu Port a fost realizatîn noiembrie 2010, la un preţ de 1,75 lei pe unitate, capitalizareacompaniei fiind de 38,6 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO