Burse - Fonduri mutuale

Cinci oameni au pe mâini investiţii de 3 mld. euro. Cine sunt ei şi ce şanse au să devină Peter Lynch de România, legendarul investitor care a obţinut prin fonduri un câştig anual de 29% timp de 13 ani. Cele mai mari societăţi de administrare a investiţiilor din România au peste 400.000 de clienţi

Robert Burlan, CIO Raiffeisen Asset Management, cu active de 3,44 mld. lei şi randamente de până la 10,1% la fondurile de acţiuni în ultimul an.

Robert Burlan, CIO Raiffeisen Asset Management, cu active de 3,44 mld. lei şi randamente de până la 10,1% la fondurile de acţiuni în ultimul an.

Autor: Tibi Oprea

29.08.2023, 07:00 1752

Tineri, dar cu ani experienţă în investiţii, duri în negociere şi cu ochii mereu pe cifre, atât la Bursa de la Bucureşti, cât şi pe pieţele externe, cinci directori de investiţii din România decid în numele a peste 400.000 de investitori cum sunt plasate economii de peste 14,7 mld. lei (circa 3 mld. euro). Dacă în vest managerii de bani sunt vocile cele mai influente de pe pieţele financiare, în România aceştia sunt ţinuţi într-un con de umbră de educaţia financiară precară şi de veniturile mici ale populaţiei.

Robert Burlan, Rareş Trif, Andrei Nedelcu, Alexandru Combei şi Alexandru Ilisie conduc departamentele de investiţii ale activelor din cadrul celor mai mari companii de administrare a fondurilor mutuale de pe piaţa locală – Raiffeisen Asset Management, BT Asset Management, Erste Asset Management, BRD Asset Management şi OTP Asset Management – cu o cotă de piaţă cumulată de aproape 89% (OPCVM), arată calculele ZF pe baza datelor de la Asociaţia Administratorilor de Fonduri (AAF).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO