Burse - Fonduri mutuale

Cinci finalisti se califica in cursa pentru activele FP

29.04.2009, 18:29 23

Comisia responsabila de selectia administratorului Fondului Proprietatea (FP) va prezenta saptamana viitoare primii cinci finalisti ai cursei pentru gestionarea activelor de 11 miliarde de lei ale Fondului, potrivit unor surse din piata.

In prezent, se deruleaza prima etapa a procedurii de selectie a administratorului FP, in care Comisia de selectie evalueaza cele opt oferte initiale depuse, din care va alege intre trei si cinci candidati. Ofertele vor fi evaluate pe baza unei oferte financiare (propunere de onorariu) care este cotata cu maximum 20 de puncte si a unei oferte tehnice, cotata cu maximum 80 de puncte.
Potrivit unor surse din piata, Comisia va opta pentru o lista formata din cinci finalisti din randul celor sapte mari firme internationale de asset management si un consortiu format din Credit Suisse si OTP care s-au inscris in cursa pentru administrarea activelor FP.
Printre cei cinci finalisti se pot numara ING Invest Management din Olanda care gestioneaza active totale de peste 300 mld. euro, Morgan Stanley din SUA cu active totale in administrare de peste 560 miliarde de dolari, Julius Baer din Elvetia, AVIVA Global Services din Marea Britanie, BlackRock din SUA, FINAG Holding din Austria sau consortiul dintre grupul elvetian Credit Suisse si grupul maghiar OTP.
Anuntarea primilor finalisti coincide cu demararea celei de-a doua etape de selectie.
Faza a doua a preselectiei prin dialog competitiv, in urma careia vor fi selectati doi sau trei candidati, este estimata sa dureze zece zile. Ultima faza, cea a licitatiei, este estimata sa nu dureze mai mult de patru zile lucratoare.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO