Burse - Fonduri mutuale

Chimcomplex îl numeşte pe Cosmin Baiu, corporate manager la First Bank şi fost director la Fondul Român de Contragarantare, în funcţia de director general adjunct

Chimcomplex îl numeşte pe Cosmin Baiu, corporate...

Autor: Tibi Oprea

06.09.2022, 17:41 652

Chimcomplex îl numeşte pe Cosmin Baiu, corporate manager la First Bank şi fost director la Fondul Român de Contragarantare, în funcţia de director general adjunct

Chimcomplex (simbol bursier CRC), cel mai mare combinat de produse chimice din România, a anunţat la Bursa de la Bucureşti că l-a numit pe Cosmin Baiu, corporate manager în cadrul First Bank, în funcţia de director general adjunct începând cu luna septembrie.

„Societatea Chimcomplex SA Borzesti, în calitate de emitent, informează investitorii în legătură cu numirea domnului Cosmin Baiu, în funcţia de director general adjunct începând cu luna septembrie 2022, pentru un mandat de 4 ani. Domnul Cosmin Baiu va fi responsabil cu strategia financiară şi comercială a companiei”, se arată în raport.

Potrivit profilului de LinkedIn, Cosmin Baiu ocupă poziţia de corporate manager în cadrul First Bank din martie 2021. Anterior, acesta a fost director executiv la Fondul Român de Contragarantare (FRC) (februarie 2018 - martie 2021), director executiv comercial la BRD Sogelease & BRD Asset Rental (octombrie 2013 - februarie 2018), a ocupat mai multe funcţii de management în cadrul BRD (noiembrie 2011 - octombrie 2013) şi a fost key account manager la Alpha Leasing IFN (2002-2005).

Absolvent al Facultăţii de Finanţe-Bănci din cadrul Academiei de Studii Economice şi al unui master de administrare a afacerilor la Conservatoire National des Arts et Metiers, Baiu este autor al unor cărţi, printre care şi Analiza financiară pe înţelesul tuturor.

Chimcomplex, cu platforme industriale la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea, a încheiat primul semestru (S1) din acest an cu afaceri de 1,22 mld. lei, în creştere cu 7% faţă de perioada similară a anului trecut în timp ce profitul companiei s-a diminuat cu 42%, până la 165 mil. lei, evoluţie marcată de majorarea preţurilor la energie şi gaze. Vânzările pe piaţa externă, în cea mai mare pare adresate pieţelor din Uniunea Europeană au reprezentat în S1 aproximativ 90,79% din totalul vânzărilor.

Compania este controlată în proporţie de 85,2% de CRC Alchemy Holding, vehicul al omului de afaceri ştefan Vuza, în timp ce statul român, prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, deţine aproape 10% din capitalul social. Chimcomplex are 5,5 miliarde de lei capitalizare.

De la începutul anului, acţiunile CRC înregistrează o scădere de 29,4% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 43,8 mil. lei, arată datele BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO