Burse - Fonduri mutuale

Centralizator al dividendelor propuse acţionarilor de companiile listate la Bursa de Valori Bucureşti: randamente de la 2,4% la Romgaz, 3,8% la TTS, 7% Evergent şi Conpet

Centralizator al dividendelor propuse acţionarilor de...

Autor: Liviu Popescu

28.03.2024, 07:00 8972

♦ „Randamentele potenţiale rămân atractive pentru investitori, iar în topul acestora se regăsesc aproximativ aceleaşi companii ca şi în anul 2023, ceea ce subliniază consistenţă în rezultatele acestora“.

Investitorii de la Bursa de Valori Bucureşti anali­zează zilele acestea propunerile de divi­dende pe care compa­niile listate le vor înainta acţio­narilor în adunările generale ale acţionarilor de la finalul lunii aprilie, acestea fiind cele mai urmărite anunţuri ale anului.

Astfel, pe baza datelor agregate de societatea de brokeraj BRK, ZF a centralizat propunerile de dividende anunţate până acum de compa­niile listate, randamentele nete fiind de la 2,4% pentru Romgaz, 3,8% pentru Transport Trade Services, 4,2% pentru Banca Transilvania la 5,7% pentru OMV Petrom şi 6,9% Nuclearelectrica.

„Analizând propunerile de dividende ale companiilor listate pe piaţa reglementată a BVB pentru anul 2024, se con­tu­rează o tendinţă de ajustare a randamentelor uşor mai scăzută în comparaţie cu cifrele de anul trecut. Principalul factor de in­fluenţă fiind evoluţia preţurilor acţiunilor din ultimele luni. Bineînţeles, unele companii au propus dividende mai scăzute luând în considerare obiectivele investiţionale pentru anul 2024.  Totuşi, randamentele potenţiale rămân atractive pentru investitori, iar în topul acestora se regăsesc aproximativ aceleaşi companii ca şi în anul 2023, ceea ce subliniază consistenţă în rezultatele acestora“, spune Monica Ivan, director general al BRK Financial Group. Sunt şi companii care au venit cu două propuneri de dividende, decizia finală apar­ţinând acţionarului majoritar. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO