Burse - Fonduri mutuale

Cei mai importanţi manageri de fonduri de hedging au făcut anul trecut 15,8 miliarde de dolari. Celebrul Steve Cohen, depăşit de un investitor puţin cunoscut pe Wall Street

Cei mai importanţi manageri de fonduri de hedging au...

Autor: Eduard Ivanovici

15.02.2022, 17:06 383
 
Primii 15 manageri de fonduri de hedging la nivel global au obţinut anul trecut câştiguri de 15,8 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg. Totodată, Puţin cunoscutul manager Karthik Sarma a făcut anul trecut două miliarde de dolari, mai mult decât faimosul investitor Steven Cohen, în mare parte datorită unui pariu pe 11 ani asupra furnizorului de soluţii mobile Avis Budget Group, ale cărui acţiuni s-au apreciat cu 456% în 2021. 
 
Sarma, 47 de ani, nu se încadrează în stereotipul managerului de fond de hedging din Manhattan. La începutul pandemiei de Covid-19, el nu s-a îndreptat către destinaţii exotice precum majoritatea elitelor de pe Wall Street, ci s-a mutat împreună cu sora sa, trăind în modesta casă a familiei ei de clasă mijlocie dintr-o suburbie din New Jersey. 
 
Sarma îşi conduce compania - SRS Investment Management - în mod direct, evitând strategiile adoptate de majoritatea managerilor şi alegând în schimb o tactică mai rigidă. Anul trecut, managerul a reuşit să se claseze pe locul 3 în topul managerilor de fonduri de hedging cu cele mai bune performanţe, realizat de Bloomberg. Pe primele două locuri se află Ken Griffin (din cadrul Citadel) şi Chris Hohn (TCI Fund Management). 
 
SRS deţine circa 50% din Avis şi a oferit investitorilor un radament de 35% în 2021. în plus, Sarma a ajuns la o avere netă de 3 miliarde de dolari, în contextul în care majoritatea fondurilor incluse în top administrează active de 40 de miliarde de dolari, faţă de 8 miliarde de dolari în cazul SRS.
 
Fosul şef al Sarma, fondatorul Tiger Global Management Chase Coleman, a părăsit clasamentul de vreme ce fondul său de hedging a fost afectat de volatilitatea bursieră de la final de an.
 
Cele mai mari 20 de fonduri de hedging la nivel mondial au generat câştiguri de 65,4 miliarde de dolari în 2021, 37% din total.
 
 
 
Cum arată topul managerilor de fonduri:
 
1. Ken Griffin (Citadel)
2. Chris Hohn (TCI)
3. Karthik Sarma (SRS)
4. Izzy Englader (Millennium)
5. Jim Simons (Renaissance Technologies)
6. Dan Sundheim (D1 Capital)
7. Steve Cohen (Point72)
8. David Shaw (D.E. Shaw)
9. Ray Dalio (Bridgewater)
10. Bill Ackman (Pershing Square)
11. Paul Singer (Elliott Management)
12. Dan Loeb (Third Point)
13. Larry Robbins (Glenview)
14. Steven Schonfeld (Schonfeld)
15. Richard Mashaal (Senvest)
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO